Translate

Sjælland Rundt 2018 er nu afsluttet

En fantastisk sejlads er nu slut.

Sidste båd ind var den tyske 66-årige singlesejler, Michael Röhrig, der sejlede over mållinjen søndag kl. 15:06:30 i sin H-båd "Semper Fidelis". På broen stod et hold af de mange fantastiske frivillige med champagne og højt humør. Flere tyske sejlkammerater stod ligeledes i havneåbningen og hilste deres kammerat velkommen hjem efter 77 timer i søen - incl. hviletid.

 

 

Første båd ind var singlesejleren Jakob Madsen, der i sin Dragonfly 28 Performance, sejlede over mållinjen fredag kl. 20:29:32 efter blot 34½ time på vandet.
Årets sejlads bød kun på én reel dramatisk situation, da en tysk H-båd knækkede masten. Båden ligger flot i Reersø og sejleren har det godt. Der blev også meldt et par enkelte grundstødninger i Grønsund, hvor der blev meldt op mod 3 knob strøm. Dette kom vist bag på mange. Desværre mistede vejret pusten nede omkring Grønsund og Stevns, hvor en del lå i op til 12 timer uden vind. Det fik en del af de ialt 69 udgåede både til at starte motoren og begive sig hjemover. Vi sætter pris på jeres tålmodighed og håber at se Jer igen næste år :-) Generelt har vejret dog vist sig fra sin gode side. Masser af sol, ingen regn og god vind - for de fleste. I alt gennemførte 95 både og de kom ind med jævn spredning, så både dommertårn og bureau blev holdt beskæftiget døgnet rundt fra fredag aften, hvor Buskesnedkeren krydsede mållinjen kl. 22:53:53. Vores egen lokale sejler Erik Berth i Tarok 7, som iøvrigt vandt løbet, sejlede over mållinjen blot 1½ time efter. Derfra gik det stærkt og der var livlig aktivitet i klubhuset - både dag og nat.

Tusinde tak til alle sejlerne der fandt vej til Helsingør i år og som var med til at gøre denne traditionsrige kapsejlads uforglemmelig.

Der skal også lyde en stor tak til alle vores sponsorer som har været gavmilde med præmierne i år:

            Kronborg Marine Pro Shop i samarbejde med Palby Marine
            Klarlund
            Lopolight
            Servicefirmaet A/S Renell
            Elvstrøm Sails Øst
            M/S Museet for Søfart
            Bådmagasinet

Vi håber alle har haft en god oplevelse og vi glæder os til at byde Jer velkommen igen til næste år. Ny dato offentliggøres snarest.

                                                                                                                                             TAK FOR I ÅR

 

Seneste status

Med 21 timer tilbage til Sjælland Rundt 2018 officielt skydes af, er der i skrivende stund 55 både tilbage på vandet som vi venter på med spænding. 37 både er udgået - primært p.g.a. manglende vind omkring Stevns og Møn. Der er kun et uheldigt tilfælde - en tysk H-båd måtte torsdag nat opgive sejladsen med knækket mast. Der har idag, lørdag d. 30. juni, været præmieuddeling for de afsluttede løb, eller løb, hvor man med sikkerhed kunne sige, at de resternede både ikke kan påvirke resultatet.

Status

Noget tyder på at sejlerne har haft god vind i nat. Singlebåden "Lanzelot" - en Dragonfly 28, ligger nu ved Farøbroen som forreste båd. Den blev skudt afsted kl. 10:00 og har altså nu været i gang i 22½ time. Buksesnedkeren ligger i Kaarebæksminde Bugt og logger 9-10 knob. Buksesnedkeren er i samme løb som Tarok og Ben Cotta som må siges at være de største konkurrenter. Tarok ligger lige syd for Korsør og logger 7,5 knob, mens Ben Cotta, der ellers lå foran i aftes, nu ligge lidt længere bagud i feltet og har netop sejlet under Storebæltsbroen.

Så er årets sejlads skudt igang

Kl. 10:00 gik den første start og vi fik sendt de første 20 singelhand´ere godt afsted. Der var ikke meget vind, men der kom lige nok ved starttid til at bådene kom afsted nordpå. Næste start, kl. 14:00 var det twohand´erne der sejlede over startlinjen. Det var blæst mere op så der var god fart i felt fra start. Vinden tiltog løbende og da racing klassen og senere cruising klassen blev sendt afsted, blæste det ca. 8 m/s så der var god action på startlinjen. Faktisk så meget action, at løb 13,start 7 kl. 16:00 krævede en generel tilbagekaldelse for omstart. Rigtig mange gik over linjen før start. Så publikum på udkigsterrassen fik ekstra valuta for pengene. I skrivende stund er singlesejlerne nået forbi Isefjord indsejlingen og godt på vej mod Sjællands Odde. Umiddelbart ligger Florian Walter forrest i sin H-båd. I twohand klassen ligger Anders Hansen forrest i sin Banner 30. I spækhuggerfeltet ligger Lars Møller Nielsen forrest. Det bliver spændende at følge udviklingen hen over natten. Ældste deltager er en 86 årige gast der befinder sig ombord på Bianca 107´eren Bella Bianca fra HSK. Stærkt gået! Næste opdatering fredag morgen.    

"Gennemstegt" klar til SR18

Mads 'One og Two' klar til Sjælland Rundt

De to navnebrødre Mads Christensen (One Sails) og Mads Christensen (Blærerøven) skal sejle Sjælland Rundt sammen – i Mads' (Blærerøven) båd, en Knierim 49. Teamet bliver på ca. 10 mand, med bl.a. Casper Peetz og resten af teamet fra X-Yachts Gold Cup i Tuborg Havn for ti år siden.

– Vi ville prøve at samle det gamle team fra den gang i Tuborg, det kunne være skægt, siger Mads One.

For en nemheds skyld, og indforstået med de to herrer Mads og Mads, kalder vi dem fra nu af Mads One og Mads Two. Mads fra One Sails giver sig selv, mens Mads Two hedder sådan fordi, at han, som han siger, altid vil være nummer to på vandet, når Mads One er med!

Gennemstegt!

Båden, en tysk Knierim 48, hedder Ben Cotta, der på italiensk betyder gennemstegt. Navnet skyldes, at Mads Two købte båden, efter at der havde været brand i den. Det har taget ca. to år at få den sejlklar, men den er ikke helt færdig endnu.
– Det bliver den nok aldrig, konstaterer Mads Two, der langt hen ad vejen har lavet meget selv, og det har været en større omgang.

knierim2 web

Mads Two på sin 48-fods Knierim, "Gennemstegt".

Sjælland Rundt 2018

Helsingør Sejlklub
indbyder til
kapsejladsen Sjælland Rundt
torsdag d. 28. juni 2018

Sejladsen hvor de fleste sejlførende både kan deltage

OBS! I år udleveres der ikke Program, Sejladsbestemmelser, Mandskabsliste, Logbog og Banebeskrivelse. Print disse på forhånd

Sjællandrundt 2017 er slut

Sidste båd i årets Sjælland Rundt er gået i mål. Det blev båden Afrodite med Jonas Mathiasen ved roret. Sjælland Rundt 2017 har været en sejlads med mange forskellige vejrforhold. Sejlerne har haft meget regn og.  kraftige vinde , men også lange perioder med vindstille. Vi takker alle sejlere og hjælpere for indsatsen og vender snarest tilbage med en dato for næste års Sjælland Rundt

1. båd på lille bane er i mål

Kl. 09.52.32 gik 1. båd i mål fra banen gennem Bøgestrømmen. Båden en Scankap99, G-Punktet, ført af Niels Chr. Engbjerg fra Helsingør  kom mere end 1 time før nr. 2 på samme bane.

Som 1. båd på banen blev de modtaget med salut og champagne ved midtermolen.

 

Sejladsen er i fuld gang

Ialt 138 havde tilmeldt sig årets sejlads, en fremgang fra sidste år på over 50%.
10 både havde meldt fra inden sejladsen og 11 mødte ikke op til start, så ialt 116 både var med på startlinjen, fordelt over 8 starter. Single- og Twohanded både, Cruising både uden kapsejladslicens og Racing både med licens fordelt over 2 baner gennem Bøgestrømmen og gennem Grønsund, skilt fordi Bøgestrømmen ikke forsvarligt kan besejles af både med en dybgang på mere en 1.7m.

Pages